Det finns vissa tillfällen i livet då allting ter sig nattsvart. Det kan handla om kraschade relationer, om livskriser eller om en älskad persons bortgång; alla tuffa motgångar som gör tillvaron outhärdlig. Medan vissa situationer går att påverka, som en dålig relation eller för tung arbetsbörda, så finns det andra som står helt utanför ens kontroll, som vid dödsfall och begravning som helt enkelt hör till livets oundvikliga självklarheter.

När man man förlorat någon man älskar kan man ofta uppleva detta som att man själv förlorar fotfästet här i livet. Man ställs öga mot öga med många svåra och tunga frågor, som hur man skall fortsätta utan denna person vid sin sida och vad meningen är med ens egen existens. Man ställs också inför det oundvikliga i döden då som bekant alla den vägen skall vandra och detta kan i sin tur resultera i ångest och om man inte aktar sig, en rejäl kris.

Som tur är så finns det hjälp att hämta och vad förvånansvärt många inte inser är att det viktigaste av allt först och främst är att hitta inre harmoni. Det handlar inte om lycka och att exalterad gå på rosa moln, utan om att finna balans i sin tillvaro och att vara utrustad med olika verktyg för att kunna hantera tuffa tider. En sådan metod är meditation, där man lär sig att koppla bort vissa känslor och tankar, om än tillfälligt och med det ge sig själv en paus. En annan metod är att låta en erfaren terapeut behandla kropp och själv genom till exempel hypnos eller aromaterapi, samtal och fysiska övningar. Man kan välja att göra detta i grupp eller på egen hand och oavsett vad man väljer är det ett viktigt steg i rätt riktning. Detta så att man återigen finner sitt fotfäste och kan gå genom livet med en känsla av mening och harmoni.