Är man villig att söka djupt in i själen för att lära sig mer om sig själv är regressionsterapi en mycket intressant och lärorik metod. Tanken bakom denna form av terapi är att man med hjälp av en terapeut låter sig hypnotiseras för att sedan öppna sitt sinne och upptäcka sina tidigare liv. Enligt många filosofiska skolor och religioner återföds alla varelser om och om igen och ibland kan en persons liv och död färga av sig på den nästkommande existensen. Enligt denna princip så kan man ha olika ouppklarade frågor och upplevelser som i själva verket går längre tillbaka än sin nuvarande existens. Det handlar alltså inte bara om barndomen utan den man var innan man föddes.

Hypnoterapeuten Jörgen Sundvall sysslar med just denna form av terapi och menar att det finns olika tankar bakom regressionsterapi. Om man till exempel tycker sig minnas en tidigare existens som i själva verket bara är ens egen fantasi så spelar detta ingen större roll då terapin går ut på att man föreställer sig själv i en annans skor, att man inser att man inte alltid bara är den man tror att man är. Sundvall tror sig själv minnas att han varit en soldat under det första världskriget som dödats med bajonett och att han i sin nuvarande kropp bär ett fysiskt märke efter detta. En annan förklaring, menar han, är att tid och rum kanske existerar på olika plan och att vår värld i själva verket består av flera tidsdimensioner. Eller att vi kanske reser mellan olika universum och solsystem.

Vill man prova på regressionsterapi så finns det ett flertal terapeuter att söka sig till både i Sverige och utomlands. Vem vet, kanske detta blir svaret på många ouppklarade frågor och ger dig möjligheten att bemöta din tillvaro med en ny åskådning och attityd.